Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (64)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

De trukendoos mag open

Dag Buitenkantjelinks,

Daar staan we dan, aan de vooravond van de play-offs. Vooraf hadden we hier allemaal voor getekend, maar op dit moment zijn de verwachtingen enigszins getemperd merk ik om mij heen. Mede door de laatste wedstrijden waarin het niveau erg wisselend was. Soms aardig, af en toe goed, maar zo nu en dan ook ronduit slecht.

Maar het mooie aan de eerste divisie is dat dit voor alle clubs geldt, die nu geplaatst zijn. Ze wisselen allemaal goede periodes af met slechte. De truc is om nu, op het juiste moment, een goede periode te hebben. Dan promoveer je gewoon. Zo simpel is het eigenlijk. De elftallen ontlopen elkaar echt niet zoveel. Het elftal dat weet te pieken op het juiste moment is spekkoper. De sleutel ligt dus, volgens mij, vooral in handen van de technische staf. Zij zullen de spelers in vorm, topfit, gemotiveerd en vol zelfvertrouwen moeten zien te krijgen. Daarnaast moet de rol van de supporters ook niet onderschat worden. Zij moeten de spelers laten merken dat het leeft onder de supporters en dat ze er vooral in geloven. Het is dus belangrijk dat de trouwe aanhang het juiste signaal afgeeft via bijvoorbeeld social media of tijdens trainingen, buiten dat ze er tijdens de wedstrijden als 12e man moeten staan, maar dat lijkt mij logisch.

Onbewust ga je toch nadenken hoe je zoiets zelf zou aanpakken als je in de schoenen zou staan van John Stegeman. De opstelling is geen geheim meer denk ik. Stegeman is daar wel over uit. Het is nu een kwestie van iedereen in vorm, scherp en gemotiveerd krijgen.

Ik zou persoonlijk een relletje proberen te creëren binnen de spelersgroep. Een ‘wij tegen de rest’ gevoel creëren. De sterke drang wakker maken in de spelers om koste wat kost te bewijzen dat Go Ahead kan promoveren. Zoiets neemt erg nauw, en moet zorgvuldig worden bedacht want het kan ook zo maar de verkeerde kant opslaan natuurlijk. Ik zou, als ik Stegeman was, eens bij onze oud-trainer en ervaringsdeskundige Leo Beenhakker gaan informeren. Die heeft patent op dit soort strategische plannetjes. Of misschien heeft ten Hag nog wel een gouden tip. Hij piekte in ieder geval in 2013 op het juist moment. Of probeer het bij Overmars, die schijnt er ook wel kijk op te hebben. We moeten hoe dan ook alles uit de kast halen. De trukendoos mag wat mij betreft helemaal open. Alles is geoorloofd tijdens dit soort cruciale wedstrijdjes. Misschien heb ik de afgelopen weken wel teveel Netflix-series gekeken over complot-theorieën en samenzweringsplannen, maar ik zou er voor de zekerheid toch een paar belletjes aan wagen, als ik Stegeman was. Wij, supporters, moeten vooral doen wat wij de vorige play-offs ook gedaan hebben. Zorgen voor een kolkende Horst maar dat is de Kowet-supporter wel toevertrouwd.

Dan nog even over de aanvangstijd van de eerste wedstrijd. Als je er goed over nadenkt is het toch eigenlijk belachelijk. De KNVB dwingt, door de wedstrijd om 12:15 op zondag te laten spelen, zijn eigen leden (de voetballende supporters) een onmogelijke keuze te maken. Dat is gewoon erg klantonvriendelijk. Ik pleit voor een verplaatsing van deze speelronde voor alle Deventer amateurelftallen. "In het belang van het Deventer voetbal". Als ze dit voor Ajax doen in het landsbelang kunnen ze dit ook voor Go-Ahead doen in ons stadsbelang. Het zou voor mij in ieder geval een uitkomst wezen en mij besparen om een onmogelijke keuze te maken tussen zelf voetballen of aanwezig zijn bij de eerste thuiswedstrijd van Go-Ahead. KNVB district Oost ik reken op u.

Jij vroeg je nog af in de vorige brief of de hoofdtribune komend seizoen vol komt. Dat zal wel weer een uitdaging worden, maar aan mij zal het in ieder geval niet liggen. Hoewel ik de officiële onderhandelingen nog moet aangaan kan ik je wel alvast melden dat we ook komend seizoen gewoon weer onze stoeltjes zullen gaan bemannen. En nu ik het zo opschrijf heb ik er ook gelijk al weer zin in. Een nieuw seizoen, transferperikelen, nieuwe spelers, klein Milanelo in de zon. Lekker weer alles op de voet volgen. Heerlijk. Maar eerst nog even het toetje. Hopelijk 4  zinderende wedstrijden. Dé wedstrijden waar we het hele seizoen voor gestreden hebben. En ik heb er niet alleen zin in, ik heb er ook gewoon het volste vertrouwen in. Ik las dat het nieuw te vormen sfeervak binnenkort een keer bij elkaar komt om nieuwe sfeerliederen te gaan bedenken. Ik weet niet wat jij daar van vindt, maar ik vind het vooral zonde van de tijd en energie. Er zijn al genoeg prachtige liederen, maar mijn favoriet is toch vooral: ‘la, la, la, laaaa, e-re-divisie’. Hopelijk krijgen we deze nog vaak te horen de komend weken. Kom maar op met die play-offs.

Tot de volgende brief,

Niet te Kraken


Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>