50 jaar Go-Ahead – Celtic in de Waag

Categorieën:Nieuws
St. Niet te Kraken

Van 30 september t/m 29 november is in De Waag een bijzondere 'roodgele' expositie te zien. De tentoonstelling is een initiatief van Deventer Verhaal, de stichting Niet te Kraken, DVV Go-Ahead en Go Ahead Eagles. Aanleiding is het feit dat Go-Ahead precies 50 jaar geleden voor het eerst een Europa Cup-wedstrijd speelde, tegen het Schotse Celtic. Ook de ontwikkeling van het stadion aan de Vetkampstraat komt op de tentoonstelling aan de orde. Dit vanwege de grootscheepse vernieuwbouw van twee tribunes in de Adelaarshorst van afgelopen zomer.

Bijzondere voorwerpen

Op de tentoonstelling zijn enkele bijzondere voorwerpen te zien. Zo zijn er originele programmaboekjes en kaartjes van de wedstrijden tegen Celtic, als ook originele plakboeken, kranten en andere prachtige memorabilia. Sommige voorwerpen zijn afkomstig uit de collectie van spelers die tegen Celtic in het veld stonden en zijn nog nooit te zien geweest.

Topstuk

Topstuk van de expositie is de 'lucifermaquette' van het Go-Ahead-stadion. Deze maquette is in de jaren '60 van de vorige eeuw gebouwd door wijlen Deventenaar Willem Roozeboom en bestaat uit meer dan 200.000 lucifers!

Clublied

Voorafgaand aan de officiële opening van de expositie op 29 september zingt het Bathmense mannenkoor de Bêkezangers vóór de Waag vanaf 17:30 uur enkele liederen, waaronder het officiële clublied van Go-Ahead, dat slechts bij weinigen bekend zal zijn. De stichting Niet te Kraken heeft onderzoek gedaan naar het clublied, dat nu - wellicht voor het eerst - in een openbare uitvoering ten gehore wordt gebracht. Publiek is welkom!

 

Verder worden er rondom dit thema verschillende festiviteiten georganiseerd door alle betrokken partijen. Het programma treft u hier aan.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>