Celtic legende neemt Niet te Kraken boek in ontvangst

Categorieën:Nieuws
St. Niet te Kraken

Niet te Kraken boek volop onder de aandacht bij Celtic.

Afgelopen weekend overhandigde Celtic-historicus Pat Woods in de Jock Stein Lounge op Celtic Park namens ons het Niet te Kraken-boek aan Jim Craig. Craig maakte op 7 oktober 1965 zijn debuut voor Celtic in de returnwedstrijd tegen Go-Ahead. Na de riante 0-6 overwinning van een week eerder in Deventer durfde coach Jock Stein het wel aan een nog onbekende jeugdspeler in het eerste te laten debuteren. Craig nam de plaats in van de meer ervaren Ian Young.

Voor Jim Craig was deze avond het begin van een rijke carrière in het groen-wit. Hij werd met Celtic liefst zeven keer kampioen van Schotland en won daarnaast ook nog vier Schotse bekers en vier League Cups. En last but not least: hij was een van de spelers die op 25 mei 1967 in Lissabon met Celtic de Europa Cup I won ten koste van Inter Milaan (2-1). Daarmee mag hij zich voor altijd een Lisbon Lion noemen.

De wedstrijd tegen Go-Ahead was niet alleen voor Jim Craig bijzonder, maar ook voor Celtic als geheel. Dankzij het debuut van Craig stonden namelijk doelman Ronnie Simpson en de vijf verdedigers en middenvelders die een jaar later de EC I zouden veroveren voor het eerst samen in het veld.

Op pagina 74 van het Niet te Kraken-boek beschrijft Jim Craig hoe hij als toenmalig student tandheelkunde (!) zijn debuut tegen Go-Ahead maakte.

Het boek Niet te Kraken is nog online te bestellen via onze website en is tevens te koop bij nagenoeg alle Deventer boekwinkels.

Craig boek 1

Jim Craig (rechts) met het Niet te Kraken-boek in 2015 (Foto: Jamie Fox)

47B jim craig actie 2

Jim Craig als speler van Celtic in de jaren ’60.

Een week eerder had Pat Woods al een Niet te Kraken-boek aan algemeen directeur Peter Lawwell van Celtic overhandigd. Dit feit was eerder al op de website van Celtic te lezen, maar werd afgelopen week ook gememoreerd in de Celtic View (het officiële, wekelijks verschijnende, Celtic-magazine) en in het programma van de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Aberdeen (3-1).

Celtic programma 1

Programmaboekje Celtic - Aberdeen

 

Celtic programma 2

Programmaboekje Celtic - Aberdeen

 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>