Een groeibriljant moet kunnen groeien.

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Tijdens de thuiswedstrijden in de Adelaarshorst heb ik een prachtige vaste zitplaats recht achter de bank van de technische staf van Go-Ahead. Zo ook tijdens de laatste wedstrijd tegen Groningen.

Gedurende de tweede helft viel het mij op dat Foeke nog al ontevreden was. In woord en gebaar probeerde hij bevestiging te krijgen bij zijn buurman Michel Boerebach. In het begin beantwoordde Michel de afgegeven signalen van Foeke niet, maar naar gelang de tweede helft vorderde ging ook Michel overstag. Bij elke verkeerde inspeel-pass van Amevor vonden ze elkaar en wondden zich meer en meer op over zijn nonchalante houding en zijn slordige spel. Na de zoveelste fout was de maat vol en riepen beiden gelijktijdig naar Schmidt dat hij zich moest gaan warm lopen. Uiteindelijk zou Amevor blijven staan. Wat ik een verstandige keus vond. Amevor is nog jong, moet veel leren. Is een jongen waar je in moeten willen investeren. Vertrouwen geven, bouwen.

amevorrijkaard

Amevor doet mij sterk denken aan een jonge Frank Rijkaard. Lang, atletisch, sterk en vaak slungelig en nonchalant ogend. Exact dezelfde blik. Frank werd in zijn jonge jaren ook vaak niet juist ingeschat. Had aanvaringen met de grote leermeester ‘Cruijff’. Maar echte kwaliteit komt altijd bovendrijven, als je ze ten minste de ruimte en het vertrouwen geeft om te groeien en te leren van zijn fouten.

Amevor is door Go-Ahead gekocht omdat men wat in hem ziet. Ik begrijp dat wel. Ik zie ook veel in deze jongen. Hij heeft alles in zich om een hele grote te worden. Het slechtste wat je hem op dit moment kunt aandoen is hem na één matige wedstrijd te passeren en het vertrouwen in hem op te zeggen.

De berichten op dit moment zijn dat Amevor dit weekend gepasseerd wordt en huurling Doke Schmidt hem gaat vervangen. Niet doen, Foeke. Amevor is onze man van de toekomst. Onze groeibriljant. Geef hem iets meer krediet. Kijk wat er van Rijkaard terecht is gekomen. Held van Amsterdam, Milaan en Barcelona. We hebben een briljant in handen. Wees geduldig, geef hem vertrouwen en laat hem groeien.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>