Meester Zacharias

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

20 juli 2019.

We hebben er weer eentje. Zo maar in onze schoot geworpen. Een regelrechte groeibriljant. Gisteren zag ik hem weer even schitteren op de velden van Terwolde. Fluwelen balaannames, wijzende vingertjes, steekpassjes uit het niets en af en toe een onbegrepen blik. Ik zag ze stuk voor stuk voorbij komen. Natuurlijk ging er ook wel eens wat mis, maar dat mag in deze fase van zijn carrière nog.

Het zijn vaak de kleine dingen waarin je het talent kunt herkennen. Het gemak waarmee hij voetbalt, de energie die hij er in stopt, het altijd zoeken naar een creatieve oplossing, de frustratie die hij toont als iets niet lukt. De absolute wil om te slagen in combinatie met buitengewoon talent is bijna een zekerheid van slagen. Bijna.

Uiteraard heb ik het over Zakaria Eddahchouri. Meester Zacharias noem ik hem. Het is de titel van een boek van Jules Verne. Dit boek gaat, in het kort, over een zeer gedreven klokkenmaker uit Geneve die al zijn passie legt in het maken van klokken en er letterlijk zijn ziel in legt.

Onze Zakaria toont veel overeenkomsten met de klokkenmaker. Oog voor detail en vaak de precisie van een Zwitsers uurwerk. Hij legt zijn ziel en zaligheid in elke seconde van de wedstrijd. Bij de ballen die hij aanraakt vallen tijd en eeuwigheid samen, zoals bij de klokken van Meester Zacharias.

Eddahchouri is een speler om te koesteren. Een groeibriljant, zoals gezegd. Het is de taak, zo niet de plicht, van onze technische staf om hierin te investeren. De plicht om deze ruw diamant te polijsten in al haar facetten. Hopelijk ziet men in dat we goud in handen hebben. Wat dat betreft ligt de bal bij onze technische staf. Durf te kiezen voor uitzonderlijk talent in plaats van een aangekochte passant. Bel Zakaria vandaag nog op en zeg hem dat hij de eerste tien competitiewedstrijden hoe dan ook in de basis staat. Vertrouwen en speelminuten vormen de basis naar succes. Natuurlijk zal hij in het begin niet foutloos spelen, maar deze investering zal zich dubbel en dwars uitbetalen.

Meester Zacharias ging in het boek van Jules Verne ten onder aan zijn fanatisme. Zakaria heeft dit ook in zich. Door zijn over-ijverigheid kan hij zichzelf voorbij gaan lopen. Dat zou zijn valkuil kunnen worden, waarvoor de technische staf zal moeten waken de komende periode, zodat de leerling zich binnen afzienbare tijd kan ontpoppen tot meester. Meester Zakarias.

Foto: Erik Pasman

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>