Roodgele brief (60)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Hosanna.

Dag Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Hosanna. Het schoot gisteren direct na het winnende doelpunt in blessuretijd door mij heen. Laat ik daarom deze brief maar eens beginnen met het woord waar jij jouw laatste brief mee bent geëindigd. Hosanna. Mooi woord is dat. Ik heb het even gegoogeld en het blijkt een zeer toepasselijke betekenis te hebben. Ik ben niet gelovig opgevoed, dus ik had er geen weet van maar er schijnt dus een Christelijke gezegde te zijn die luidt; “Hosanna! morgen Kruisigt Hem!” en dat betekent zoiets als dat je vandaag iemand kunt toejuichen die je kort daarna weer volledig met de grond gelijk kunt maken.

Het had dus zo maar een Deventer gezegde kunnen zijn. Een paar weken geleden werd Kowet nog gekruisigd en na de drie punten van gisteren is het alweer volop Hosanna in Deventer.

In één grote polonaise lopen we achter de Koning aan, met de handjes de lucht in. Dat heeft hij toch maar mooi even voor elkaar gekregen. En ook nog op het juiste moment, zo pal voor de start van de nacompetitie. Het voelt een beetje alsof je in een restaurant zit en net een teleurstellend hoofdgerecht achter de kiezen hebt gewerkt en ter compensatie hiervan dan maar een extra lekker nagerecht besteld. Een dame-blanche met extra veel slagroom en chocoladesaus. En dat staat nu voor onze neuzen. Halleeluja!

Kom maar op met die play-offs. Ik heb er wel zin in. Het gevoel van drie seizoenen geleden komt weer een beetje boven borrelen. Volendam, VVV, een onvergetelijke tijd, met een prachtig feest op de brink en in het stadion. Toen ik de beelden vanuit het Kasteel in Rotterdam gisteren zag beleefde ik het voor even opnieuw. Pitch invasion, alles. Alleen bij Sparta moesten ze het doen op een maandagavond. En op kunstgras. Tekenend voor de Jupiler League anno 2016.

Maar goed. Zo ver zijn we natuurlijk nog niet. Het ligt eerlijk gezegd ook niet echt in de lijn der verwachtingen dat we dit nu opnieuw gaan beleven, maar aan de andere kant.. Wie had dat drie jaar geleden verwacht voordat de nacompetitie begon? En na de enerverende wedstrijd van gisteren tegen onze vrienden uit Volendam blijkt maar weer dat alles mogelijk is. Wat een wedstrijd was dat hè? Een flitsende start in een ouderwets kolkende Horst opgevolgd door een zeer slechte tweede deel van de eerste helft. Om daarna zonder spitsenduo en met een manke buitenspeler nog in blessuretijd de winnende door Kenny Teijsse binnen te rommelen.

Kenny. Hij liep in het veld rond alsof hij in de oertijd een tijdmachine is ingestapt en op de middenstip van Adelaarshorst werd losgelaten. Hij sprong, als een bouvier die te lang niet werd uitgelaten, naar elke bal die bij hem in de buurt kwam. Voetballend oogt het allemaal niet erg fraai en van het positiespel moet hij het ook niet echt hebben, maar Kenny verliet het veld als de held van de wedstrijd, minutenlang luid toegezongen door de fanatiekste supporters. Dat is Kenny. Alsof het in het draaiboek stond van de komoptan-campagne.

Kenny liet mij in de laatste minuut weer eens intens juichen en dat was al weer veel te lang geleden. En het smaakt naar meer. Het gevoel dat er zo maar iets moois kan gaan gebeuren is weer aanwezig. Het geloof is terug. Hosanna!

Tot de volgende brief,

Niet te Kraken.

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

hosanna

foto: Erik Pasman

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>