Roodgele brieven (10)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Vakantiebrief.

Hoi Buitenkantjelinks,
 
Bedankt voor je brief.
 
Terwijl ik deze brief terug schrijf zit ik onder een parasol aan de Middellandse Zee. Tussen het geluid van gillende kinderen en klotsend water galmen de evergreens ´YMCA´ en ´Crazy Frog´ uit de speakers. De geur van vette hap, lauw bier en zonnebrandolie mengen zich tot een heerlijk zomers aroma. Kortom vakantie. Ik bevind mij letterlijk en figuurlijk mijlen ver van alles wat met Kowet te maken heeft. Ook het feit dat het internet hier echt Zuid-Europees is (traag en tamelijk onbetrouwbaar) helpt hier aan mee. 

Jouw brief van gisteren bracht het GAE-gevoel voor even terug en dwong mij om het laatste nieuws te checken bij een plaatselijk internetcafé. Even snel langs de bekende twitteraccounts en ik was weer helemaal bij.
 
Leon de Kogel is nu dus de beoogde spits begrijp ik. Bij de Stentor wrijven ze zich intussen al in hun handen. Dat worden heerlijke ouderwetse krantenkoppen. Teksten die niet zouden misstaan in de strips van Kick Wilstra. 'De Kogel schiet met scherp' of 'De Kogel treft doel'. 
Ik zou, om het helemaal compleet te maken, Wilfried Kanon er nog bij halen. Een gouden duo.
 
Türüc vertrekt las ik. Jammer, maar niet onverwachts. Mooi voor hem, jammer voor ons. Daarmee verdwijnt er helaas weer een gezichtsbepalende en kleurrijke speler. Het vertrouwde Eagles elftal dat promoveerde en dat elke supporter nog steeds moeiteloos kan opnoemen, is nu bijna volledig uit elkaar gevallen. Een elftal waar we over tien jaar nog met weemoed aan terug zullen denken. Een elftal met een verhaal. Het elftal dat ons deed juichen, kippenvel gaf en ons het grootste voetbalfeest deed bezorgen van de afgelopen jaren. Maar vooral het elftal dat de Eagles weer op de kaart zette en Deventer deed ontwaken uit een lange voetbalslaap.
Deniz Türüc. Hij zal voor altijd onderdeel blijven uitmaken van de geschiedenis van onze club.
 
Ik moet het hierbij laten. Mijn dochter wil dat ik kom zwemmen. Voetbal is voor de komende twee weken even bijzaak.
Laat je mij nog weten of de Kogel een goede indruk achterlaat tegen Helmond Sport? Ik hoop dat het wat wordt. Voor hem, voor ons en voor de Stentor. Zodat ze maandag op de voorpagina kunnen openen met: 'De Kogel blijkt schot in de roos'.
 
Adios,
Niet te Kraken.
 
In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles
 
Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>