Roodgele brieven (28)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Trainers.

Hoi Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Toen ik gisterenavond thuiskwam na de bekerwedstrijd tegen Willem II wist ik niet goed wat ik er nou van moest vinden. Uitgeschakeld worden door een eredivisieclub is natuurlijk geen schande, maar ik had er vooraf toch net ietsje meer van verwacht. Ik hoopte op een echte beker-kraker, met alles d’rop en d’ran. Een kolkende Adelaarshorst, opstootjes op het veld, spelers met kramp. Van dat werk. Het woord ‘heksenketel’ viel zelfs al een paar keer bij ons thuis.

Het liep toch iets anders. Het was geen slechte wedstrijd en er werd ook best strijd geleverd. Het publiek was redelijk fanatiek, maar ik miste toch dat beetje extra. Dat beetje extra dat je net nodig hebt om een eredivisieclub de wil op te leggen. Soms zijn er van die dagen dat alles klopt en er een onverklaarbare magische sfeer ontstaat dat overslaat op de spelers. Gisteren was dat er net niet.

Jammer, maar ook niet meer dan dat. Dit seizoen telt eigenlijk maar één ding. Promoveren. En tot nu toe liggen we nog redelijk op schema. De komende wedstrijd, uit tegen MVV, die is belangrijk. Als we in Maastricht drie punten pakken dan mogen (en moeten) we ons echt titelkandidaat noemen.

Ik heb tijdens de wedstrijd beide trainers een beetje gevolgd. Streppel en Demmers. Op T.V. vind ik Streppel vaak irritant overkomen. Een beetje een jankerd. Altijd maar zeuren tegen de vierde man. Nu viel het mij op dat hij vooral positief coached naar zijn spelers toe. Elke breedte pass werd met een luid applaus beloond en ook riep hij verschillende keren spelers naar zich toe om ze overduidelijk een compliment te geven over een voorafgaande actie. Ik hou daar wel van. Demmers daarentegen richt zich voornamelijk op de negatieve dingen. Hij staat vaak hoofdschuddend en met een norse blik langs de kant. Misschien werkt dat bij sommige spelers, maar ik ging er in ieder geval nooit beter van voetballen. Als vroeger mijn trainer hoofdschuddend langs de lijn zag staan na een mislukte actie gaf ik daarna alleen nog maar simpele balletjes breed. Maar daarom heb ik het waarschijnlijk ook nooit verder geschopt dan een plaatselijke dorpsclub en zijn geslaagde profs hier vermoedelijk wel tegen bestand.

Toch vreemd hoe televisiebeelden soms kunnen vertekenen. Net zoals samenvattingen vaak geen juist beeld geven van de werkelijke wedstrijd. Daarom is het ook zo mooi om wedstrijden in het stadion te beleven en al helemaal in de Adelaarshorst. Alles heerlijk van dichtbij meemaken. Je verstaat de schreeuwende trainers, je ziet de gezichtsuitdrukkingen van de spelers, je laat je meeslepen door de sfeer en je gaat helemaal op in de wedstrijd.

Nog even terugkomend op jouw vorige brief, waarin je Suzanne nogmaals belicht. Enkel een foto van haar zorgt blijkbaar al voor een recordaantal lezers van onze brieven. Vreemd hoe internet werkt. ‘Suzanne sells’. Misschien dat de commerciële afdeling van de club hier nog iets meer mee kan doen. I-love-Suzanne-koffie-mokken, een Suzanne scheurkalender of een Suzanne-soap op Eagles TV. Ik zie legio mogelijkheden voor de P.R. afdeling van de club. Voor mij is er echter maar één echte miss Kowet. De mooiste vrouw met een roodgeel hart is en blijft Jannie. Zij maakt in haar eentje nog steeds elke Kowet-supporter gek. Daar kan zelfs Suzanne nog lang niet aan tippen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ga mij nu op de bank nestelen voor de klassieker Feyenoord - Ajax. Als ergens het woord heksenketel tot zijn recht komt is het wel in de Kuip. Volgens mij het meest sfeervolle stadion van Nederland. Ben jij eigenlijk een Feyenoord of Ajax-man?

Tot de volgende brief,

Niet te Kraken.

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>