Roodgele brieven (4)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Het houdt maar niet op.

 Hoi Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Ik las hem in korte broek, met badslippers aan en met radio Tour de France op de achtergrond. Normaal gesproken een teken dat het hoogzomer is en er geen enkele reden te bedenken valt om over voetbal na te denken. Maar ja, wat is nog normaal dit jaar?

Go Ahead Eagles speelt haar thuiswedstrijden, in de zinderende hitte, in Emmen en de ronde van Frankrijk start in Utrecht. Alsof het allemaal doodnormaal is. Komende week staan we op een volle Brink naar een Europaleague wedstrijd te kijken waarin GAE gewoon nog een reële kans heeft om de tweede ronde te halen tegen een Hongaarse topclub. Als iemand dat een jaar geleden tegen mij gezegd had, had ik even aan zijn voorhoofd gevoeld.

Het houdt maar niet op. Als onze voorzitter straks om vijf uur meldt dat er een Braziliaans international heeft getekend, kijk ik daar niet eens meer van op.

Het was zeker een mooie dag afgelopen donderdag. Prachtige ambiance en vooral ook een boeiende wedstrijd. Prima stadion ook. Dat hebben ze goed voor elkaar daar in Emmen. Ik heb ook genoten van onze twee buitenspelers. We zijn eindelijk niet meer vleugellam. Voor The Eagles is dat een mooie bijkomstigheid. De opbouw van achteruit mag nog wel wat overtuigender en vooral sneller maar eerlijk is eerlijk ‘we’ speelden al-met-al een prima partij tegen de Hongaren. Boven verwachting. Dat belooft een heet avondje te worden op de Brink, donderdag. En dan zien we daarna wel in welk stadion we nu weer terecht komen voor de volgende thuiswedstrijd. Kowet on tour. Heerlijk, toch?

Heb je de foto’s van een breeduit lachende Amevor gezien op Meadow Lane in Nothingham? Ik werd daar blij en ook een beetje treurig van. Ik was er van overtuigd dat deze jongen met de juiste aandacht en persoonlijke begeleiding kon uitgroeien tot een vaste waarde, centraal achterin. Een dragende kracht. Zonde dat hij nooit een echte kans heeft gehad en nu via de achterdeur de Adelaarshorst heeft verlaten. Ik zal in ieder geval volgend seizoen regelmatig naar de uitslagen van League Two gaan kijken. Het vertrouwde beeld van een warmlopende Mawouna zal ik gaan missen in de Adelaarshorst.

De berichten over de naamgeving van de nieuwe tribune volg ik met belangstelling. Zelfs de Stentor en RTV Oost mengden zich in deze discussie. Het houdt iedereen blijkbaar nogal bezig. Supporters hebben altijd al de drang gehad om zich zaken toe te eigenen van de club. Hiermee tonen zij hun betrokkenheid. Een manier van identificeren. Dit is hoe het al decennia gaat bij Kowet. En juist dit is wat de club zo speciaal maakt. Een echte club van het volk. Go Ahead Eagles zou er daarom goed aan doen om een tribunenaam te láten bedenken door supporters die elke wedstrijd op deze tribune plaatsnemen. Start een online-poll voor elke seizoenkaarthouder van de nieuwe tribune. Niet alleen leuk en spannend om te volgen, maar hiermee bind je de mensen en wordt het ook nóg meer hun tribune.

Heb je trouwens gezien dat Bart Vriends de Man off the Match-prijs aan ons geschonken heeft? Mooi gebaar. Ik hoop alleen maar dat dit geen afscheidscadeau blijkt te zijn.

 Zo, ik ga nu weer in de tuin zitten. Met de voeten in ons zwembadje. Dromen over een voetbalfeest op de Brink. Het houdt maar niet op.

 

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers 'Niet te kraken' en 'Buitenkantje Links' in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>