Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (26)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Dilemma's

Hoi Buitenkantjelinks,

Ik dacht, ik gooi er nog even een briefje uit zo vlak voor de wedstrijd. En wat voor een wedstrijd. Nummer 1 tegen nummer 3. Gelijk aantal punten. Dat gaat toch écht ergens om. De periodetitel en het kampioenschap staan op het spel. Een wedstrijdje waar je echt voor gaat zitten.

Tenminste..in mijn geval wordt het lastig om er vandaag goed voor te gaan zitten. Mijn dochter is vandaag jarig, dus het is feest in huize Niettekraken, wat inhoudt dat het huis vol visite zit. En dat levert altijd een lastig vraagstuk op. Mag de televisie aan tijdens een verjaardag. Wat vind jij? Wanneer kan het wel en wanneer niet? Waar trek je de streep? Ik vind in dit geval dat de T.V. zeker aan moet, daar is de wedstrijd belangrijk genoeg voor en gelukkig is het merendeel van de verjaardagsgasten ook wel geïnteresseerd in Go-Ahead dus dat zal geen problemen gaan opleveren. Zelfs mijn jarige dochter heeft sinds kort Kowet ontdekt en wil het zeker ook zien. Dus daar zijn we snel uit.

Wat wel een probleem wordt is het volgen van de wedstrijd.

Een volle woonkamer gaat niet samen met het goed volgen van een wedstrijd op T.V. Het geluid hoor je niet en echt focussen op de beelden is ook lastig. Het gaat min of meer langs je heen. Een beetje zoals je een wedstrijd kijkt in een vol café. Gezellig, maar de helft zie je niet.

Wat nog lastiger is, is dat je als gastheer het bezoek moet ontvangen. Daar kom je niet onderuit. De wedstrijd begint om 20:00 uur en dat is net zo’n beetje het tijdstip waarop de visite binnen begint te komen. Er wordt dan toch van je verwacht dat je ze even de gebruikelijke 3 zoenen geeft, een praatje maakt en koffie of thee aanbiedt en vraagt welk gebak ze willen hebben. Dit gaat allemaal van de netto kijktijd af. De eerste helft zal ik dus niet bewust meemaken ben ik bang. Ik durf nu al te wedden dat er goals gaan vallen op het moment dat ik een vlaaipunt aan het snijden ben in de keuken en net te laat ben om de herhaling nog te zien.

Wat dat betreft hadden de mannen het vroeger een stuk makkelijker. Ik kan mij de verjaardagen van mijn opa en oma nog goed herinneren. Daar zaten de mannen aan een aparte tafel (de zogenaamde 'mannentafel') en kwamen de hele avond niet van de stoel af. Als het bier of borreltje op was werd er naar de 'vrouwentafel' een seintje gegeven en stond er binnen een minuut zonder mokken een vol glas op tafel. Dat krijg je tegenwoordig niet meer voor elkaar.

Als de tweede helft begint is het net de tijd dat overgeschakeld wordt van koffie naar drank. Dat is iets gemakkelijker. Een flesje bier is sneller gepakt dan koffie met gebak. De hapjes tussendoor worden nog wel een uitdaging. De liefhebber van de warme snacks zullen in ieder geval moeten wachten tot na de wedstrijd. Nou ja, het is niet anders. Ik ga voor de zekerheid de samenvattingen opnemen. Dan zie ik het later wel.

Ik las zojuist trouwens dat Thomas Verheydt definitief niet mee doet. Ik had in het begin mijn twijfels over zijn kwaliteiten, maar zo langzamerhand heeft hij mij toch weten te overtuigen. Het is geen wereldvoetballer, dat ziet iedereen, maar hij is toch ontzettend nuttig gebleken door zijn power, inzet en scorend vermogen. Echt een keukenkampioendivisie-spits en geliefd bij het publiek.

Hij schijnt weer last te hebben van zijn pols. Toch vreemd. Je voetbalt toch niet met je pols? Kunnen ze daar niet iets omheen doen zodat er niets beschadigd kan raken? En desnoods een kleine verdoving erbij. Het is toch een belangrijke wedstrijd. Maar hij zal  wel echt serieuze klachten hebben, want hij lijkt mij ook niet zo’n piepert die bij twijfel aan de kant blijft.

We gaan het zien (of niet).

Ik hoop dat er naast de drie hieperdepiep hoera’s ook nog drie keer gejuicht kan worden vanavond. Ik verwacht een meeslepende 2-3 overwinning. Eén keer v.d. Venne, één keer van Moorsel en de winnende in de laatste minuut van invaller Pouwels die ik nog net kan zien langs de doorgegeven schaal met blokjes kaas en gevulde eieren.

groeten,

Niet te Kraken.

even doorgeven....

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>