Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (42)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Bulletproof

Hoi Buitenkantjelinks,

Waardeloos zo'n voetballoos weekend. Normaal sta ik nu in de wei (of in de dug-out), maar om de zondag toch nog een beetje nuttig te maken ben ik maar een roodgele brief gaan tikken, ondanks dat er eigenlijk niets noemenswaardig gebeurd is. Nou ja, Go Ahead Eagles won zonder te spelen. Dat is ook wel eens leuk, of niet dan? Afgelopen vrijdag kon ik een klein juichmomentje niet onderdrukken nadat ik de einduitslagen zag. Dat maakte de domper op mijn voorgenomen GAE-Fox-vrijdag-op-de-bank-avondje iets dragelijker. Je verheugt je toch altijd op zo’n matchday. Ik had speciaal een paar bokbiertjes gehaald en een bittergarnituurtje voor in de rust. Uiteraard is dat alsnog wel opgegaan maar in combinatie met ‘the Voice’ smaakte het net wat minder. Ik kon ze niet laten staan tot maandagavond. Nu is de beleving van een wedstrijd op maandagavond sowieso totaal anders. Dat is geen avond voor bier en bitterballen. Dat wordt morgen een avondje met een kopje thee en een koekje. Voetballen op een maandag zou eigenlijk verboden moeten worden. Zoals gelovigen principieel niet op zondag voetballen, zo pleit is er voor dat er gewoon nooit op maandag een wedstrijd gespeeld mag worden. Voetbal is ook uiteindelijk ook een soort religie.

Heb je gezien dat Jong Utrecht  - GAE in het teken komt te staan van Leon de Kogel. Een soort tribute waarbij de opbrengst van de wedstrijd naar Leon gaat. Hartstikke mooi gebaar natuurlijk en het is hem van harte gegund, maar Jong Utrecht op maandagavond in de Galgenwaard doet mij denken aan een galmend leeg stadion met een niet aan te gluren wedstrijd, maar ik hoop van harte dat ik geen gelijk krijg. Anders hoop ik dat GAE alsnog een benefietwedstrijd organiseert in de Adelaarshorst. GAE – Utrecht bestaande uit spelers waar hij zelf mee gespeeld heeft met na afloop een optreden van een Utrechtse en Deventerse volkszanger. Gewoon direct na de competitie op zaterdagavond als het lekker weer is. Kogelwaardig. Of zeg maar Bulletproof..

In de jaren '30 waren er jaarlijks groots opgezette liefdadigheidswedstrijden in het Go-Ahead stadion waarbij de opbrengst bestemd was voor de vele minderbedeelden onder de Deventer bevolking. De draaiboeken van dit evenement liggen nog wel in het archief.  Die kunnen zo weer afgestoft en gebruikt worden.

Maar goed. Het blijft wel lekker spannend bovenin de eerste divisie. Ik heb het misschien al wel eerder gezegd, maar wat is de keukenkampioencompetitie toch leuk dit seizoen. Als ik heel eerlijk ben is dit veel leuker dan onderin de eredivisie bungelen en week in week uit kansloos verliezen en hopen op af en toe een puntje. Je zou bijna hopen dat we dit jaar vooral niet promoveren. Volgend jaar kunnen ook zo maar PEC, Groningen of NAC erbij komen, of misschien wel alle drie. Dan wordt het nog leuker. Het is een beetje een dubbel gevoel. Als voetballer of fan wil je kampioen worden of promoveren. Daar doe je het allemaal voor. Laten we daarom dan maar zo lang mogelijk mee blijven doen en als we dan in de finale van de play-offs na een zinderende wedstrijd het net niet halen, kunnen we ons troosten met het feit dat nog een jaartje eerste divisie geen straf is.

Morgen dus eerst nog maar even winnen van Cambuur. Dat wordt nog lastig genoeg, maar dat zijn wel de wedstrijdjes die je moet winnen om bovenin mee te kunnen blijven draaien. Hopelijk staan we samen met Twente bovenaan als de Tukkers bij ons op bezoek komen, dat legt nog wat extra druk op de wedstrijd der wedstrijden. Ik zag dat de wedstrijd nu al helemaal uitverkocht is, zelfs de hoofdtribune. Dat wordt hoe dan ook een heerlijke pot. Ik kijk daar nu al naar uit.

Zo. Ik ga mij nu mentaal voorbereiden op de Klassieker. Dat kan ook wel eens een lekker wedstrijdje worden. Ik voorspel een simpele 3-0 voor Feyenoord.

Tot de volgende brief.

Groeten,

Niet te Kraken.

parade tijdens de liefdadigheidswedstrijden in de jaren '30

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>