Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (52)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Focus

Hoi Buitenkantjelinks,

Dat was een teleurstelling gisteren. Twee puntjes verder achterop geraakt bij de koploper na het onnodige gelijkspel in en tegen Helmond. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik er niet veel van heb meegekregen. Het schakelkanaal was niet door te komen. Ik heb uit wanhoop nog even via Facebook een liveopname gevolgd, maar daar werd ik na een paar minuten zeeziek van. De uitslagen kreeg ik uiteraard wel mee en dat heeft mij doen besluiten om ook de samenvattingen op TV niet te kijken. Ik heb alleen op internet de samenvatting van de wedstrijd even teruggekeken.

Ik krijg heimwee naar de jaren dat je nog Studio Sport kon kijken (met Marga van Arnhem en Mart Smeets) zonder dat je de uitslagen wist. Dat is tegenwoordig niet meer te doen. Toen werd je op de radio nog vooraf gewaarschuwd als de uitslagen werden opgelezen. Bij ons werd dan steevast de radio uitgezet of begon iemand er doorheen te schreeuwen zodat je het niet hoorde. Gevaarlijk werd het als je op zondagmiddag ergens op visite ging en een ‘lollige’, oom die wel de uitslagen wist, hints ging geven over de uitslagen. In de trant van “tsjonge dat was niet best van Kowet hè?” of “van Kooten was weer lekker op dreef of niet?”. Je wist dan eigenlijk nog niets, maar het was wel bloed-irritant. Die tijden zijn flink veranderd. Nu hoor of zie je elke ontwikkeling via bliepjes en meldingen direct op je scherm en zijn veel wedstrijden live op tv. Er zijn zondagen dat ik Studio Sport gewoon oversla omdat ik alles al gezien heb. Dat was vroeger ondenkbaar.

De focus op Go-Ahead is een beetje aan het wegebben, merk ik bij mijzelf. En volgens mij ben ik niet de enige. Social media is nog nooit zo rustig geweest. Ook de reacties op de laatste ontwikkelingen binnen de club worden stilzwijgend aangehoord. Geen enkele journalist of zelfbenoemd GAE-watcher die daar kritisch over doorvraagt en geen enkele supporter die ogenschijnlijk nieuwsgierig is naar het verhaal er achter. We hebben een nieuwe aandeelhouder en de hoofd-opleidingen is plotsklaps vervangen. Het is ons medegedeeld in de vorm van een zakelijk en to-the-point persbericht van de club waarin geen woord teveel staat. Die nieuwe aandeelhouder ben ik wel benieuwd naar en, zoals jij ook al aangaf, wordt er niets gemeld over welke rol hij exact krijgt. Wellicht krijgen we daar de komende tijd meer over te weten. Dat Jan Kromkamp zich terugtrekt als hoofdopleidingen en wordt vervangen door een (zeer ervaren) amateurtrainer is ook opvallend. Daar zit ongetwijfeld een verhaal achter. Is dit op initiatief van Kromkamp gedaan of is er van hoger hand ingegrepen? Jan heeft bij mij in ieder geval altijd een streepje voor. Alleen al omdat hij een van de weinige (ex)spelers is die vanaf dag 1 betrokken donateur is van onze stichting, maar dit terzijde. Het persbericht is in ieder geval niet duidelijk over de exacte reden. Normaal gesproken is dit voer voor een GAE-watcher, maar er wordt met geen woord over gerept. Ik begreep dat de nieuwe hoofdopleidingen op de middenstip van de Adelaarshorst getrouwd is met de wasvrouw van de club. Ik neem aan dat hij dat ook op zijn C.V. heeft gezet en daardoor gelijk werd aangenomen. Daar kan geen andere kandidaat tegenop. Met de liefde voor de club zit het bij hem in ieder geval wel goed.

Zondag dus Twente thuis. Jammer dat het nu alleen nog maar om de eer gaat. Deze wedstrijd had alles in zich om een gigantische kraker te worden als er nog iets op het spel stond voor beide partijen. Neemt niet weg dat we deze wedstrijd gewoon moeten winnen, in een kolkende en tot de laatste plaats bezette Adelaarhorst. Alleen al om weer het gevoel te krijgen dat we tot veel in staat zijn met dit team, zodat we op het juiste moment de focus weer terugkrijgen en met vol vertrouwen de play-offs ingaan. Daar zal alles nu voor moeten wijken.

Tot de volgende brief,

Niettekraken.

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>