Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (12)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Borghuis + Eijkelkamp = Pouwels

Hoi Buitenkantjelinks,

Wat zo’n briefje al niet teweeg brengt, hè. Ik ben er nog steeds beduusd van. Vanaf afgelopen weekend loopt het storm op onze website en wordt er flink gedoneerd voor het museum. Ik denk dat ik de afgelopen dagen wel honderd keer op F5 heb gedrukt en elke keer steeg het bedrag weer een beetje. We hebben een flinke stap gezet. Mooi om te zien hoe het leeft onder de supporters, maar we zijn er nog niet. Er moet nog veel gebeuren. Dat het museum er komt, daar ben ik van overtuigd. Er is nu geen weg meer terug. Het is alleen de vraag wanneer. En dat is weer afhankelijk van hoe snel we het benodigde bedrag bij elkaar hebben. Ik heb nog steeds de stille hoop op een Deventer bedrijf of instantie met een roodgeel hart dat ons in één keer het laatste zetje geeft. Zo’n bedrijf krijgt daar levenslang de gunfactor van duizenden supporters voor terug. Lijkt mij een prima investering. Dus kom op Auping, Deventrade, Piet Zoomers, Thermen Bussloo, Drukwerkdeal, Boode, Print.com. Laat je horen en maak je onsterfelijk.

Gisteren zijn de eerste dozen bestelde shirts en donateurspasjes weggebracht. Het verzend-gereed maken vergde het uiterste van onze vrijwilligers. Het heeft ons allemaal nogal overvallen en wij zijn geen Wehkamp of DHL dus het is voornamelijk handwerk en het is niet prettig toeven bij 35 graden op een zolderkamertje met ronkende computers en printers. Maar het is met liefde gedaan. Alles voor het museum.

Vrijdag SP.AR.TA. thuis. Leuke tegenstander en eindelijk weer in de Horst. Ik kijk er naar uit. Benieuwd hoe Royston Drenthe het daar doet. Hij schijnt topfit te zijn en weer helemaal op te leven. Een soort tweede jeugd. Best knap, zeker als je bedenkt dat hij een jaar geleden nog droomde van een rapcarrière en alleen in zijn gezicht al 3 kilo was aangekomen. Misschien kan hij onze Thomas Verheydt wat tips geven, want die oogt nog niet helemaal topfit. Niet dat hij te te dik is, maar het loopt allemaal nog niet echt soepel, vind je ook niet? Ik zag hem tegen Emmen voornamelijk tegen zichzelf vechten. Misschien moet hij nog wennen aan de nieuwe omgeving en staat hij er als de competitie begint. Ik hoop het. Geef hem de tijd, zou ik zeggen.

Gelukkig hebben we Maarten Pouwels achter de hand. Dat is ook wel een verhaal zeg. De kleinzoon van Gerrit Borghuis, die in 1963 eredivisie speelde bij Go-Ahead, komt even met zijn roodgele genen aan de arm van dorpsgenoot René Eijkelkamp vanuit de 3e klasse amateurs aanwaaien. Hij tart alle voetbalwetten over opleiden, begeleiden en vroeg scouten en speelt gewoon lekker mee. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Zijn ‘ontdekker’ René Eijkelkamp kwam op exact dezelfde manier, en ook van dezelfde amateurclub (Dalfsen), 37 jaar geleden bij Go Ahead Eagles aanwaaien. Zelfde postuur, zelfde positie, zelfde leeftijd. Het is bijna eng hoeveel overeenkomsten er zijn.

We hebben in onze archieven het scoutingsrapport van René liggen, opgesteld door Adrie Steenbergen. René had een neus voor doelpunten, volgens Adrie. En hij schreef er met de hand bij "blijft in de 16-meter onder omstandigheden zichzelf". Adrie zag het goed. Zijn advies was: "Afspraak maken met zijn ouders". Het bleek het begin van een glansrijke internationale carrière. Een mooi voorbeeld voor Maarten Pouwels. Hopelijk blijven de carrières nog lang gelijk op lopen.

Ik ben nu wel benieuwd wat Adrie van Maarten Pouwels vindt en of hij ook al met zijn ouders gesproken heeft.

Tot de volgende roodgele brief,

Niet te Kraken

1968. Wereldster Pelé (midden) met rechts Gerrit Borghuis (voormalig Go-Ahead-speler en grootvader van Maarten Pouwels) en links voormalig Ajax-keeper Bertus Hoogerman voorafgaand aan de wedstrijd Santos - Kansas City Spurs gespeeld in Zuid-Amerika (4-1).

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>