Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (2)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Aangenaam verrast.

Hé Buitenkantjelinks,

Dat is lang geleden. Wat een aangename verrassing, die onverwachte roodgele brief van afgelopen vrijdag. Ruim twee jaar geleden schreef ik je de laatste, direct nadat ik thuiskwam van het promotiefeest. Ik kan het mij zo weer voor de geest halen, maar aan de andere kant lijkt het ook alweer een eeuwigheid geleden. Wat een seizoen was dat. En wat is er in tussentijd veel veranderd. We begonnen toen met Europees voetbal en eindigden met promotie. Onwerkelijk. Ik heb de brieven van toen afgelopen seizoen een keer allemaal teruggelezen, omdat ik weer even dat magische seizoen wilde herbeleven nadat ik teleurgesteld thuiskwam na een vreselijk slechte thuiswedstrijd.

Maar we gaan weer beginnen aan een nieuw seizoen. Een nieuwe trainer, nieuwe spelers, nieuwe voorzitter, nieuw tenue, nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe roodgele brieven en dan ook nog een nieuwe naam voor de Eerste Divisie.

Keukenkampioencompetitie. Ik heb daar de afgelopen dagen al zoveel flauwe woordgrappen over voorbij zien komen, dat zelfs Seth Gaaikema er ongemakkelijk van zou zijn geworden. Ik weiger in ieder geval de nieuwe naam te gebruiken, voor mij blijft het gewoon de Eerste Divisie. En dat allemaal voor een paar knaken, wat een onzin. De commercie slaat steeds verder om zich heen in het voetbal. Hoe lang zal het duren voordat ons clubje overstag gaat voor dit soort verloedering? Ik begrijp heel goed dat geld bittere noodzaak is, maar het moet niet ten koste gaan van traditie en historie. Juist dat maakt onze club uniek. Hopelijk zwicht Go Ahead Eagles nooit voor dit soort smakeloze commercie. Ik zou daarom groot voorstander zijn van het aanstellen van een cultuurbewaker bij Go Ahead Eagles. Iemand die zitting neemt in het bestuur en een soort van vetorecht krijgt op zaken als natuurgras, de naam Adelaarshorst, de clubkleuren, het clublogo, de stadionmuur, de lichtmasten, etc. Dit om te voorkomen dat wij ooit onze unieke historie en tradities verkopen. Zolang Hans de Vroome aan het roer staat maak ik me daar geen zorgen over, maar je weet maar nooit wie hem gaat opvolgen.

De eerste training van vanmiddag laat ik aan mij voorbij gaan. Dat is niet zo mijn ding. Als ik moet kiezen tussen Spanje - Rusland vanaf ons loungesetje in de tuin en kijken hoe de opvolger van Boerebach de pionnen neerzet en hoe spelers hun rek- en strekoefeningen doen is voor mij de keuze niet zo moeilijk. Ik haak in vanaf Voorwaarts. Een goed moment om de nieuwe spelers een beetje te leren kennen en om daarna in Terwolde, tijdens de wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders, te volgen hoe de basis-elf wordt gevormd door Stegeman en consorten.

Het is verder nergens op gebaseerd maar ook ik heb er ook gewoon weer zin in. Een nieuwe frisse start, zoals jij terecht zegt, en een hoop leuke wedstrijden. Ik kijk enorm uit naar de derby van het Oosten, als die club tegen die tijd tenminste nog bestaat. Wedstrijden tegen Sparta, Roda JC, Cambuur, MVV zijn natuurlijk ook prima affiches. Daarnaast vind ik persoonlijk Telstar en Dordrecht altijd leuke tegenstanders, dus dat belooft wat voor komend seizoen. De Eerste Divisie is volgens mij nog nooit zo leuk geweest, op papier.

Dus om antwoord te geven op jouw vraag; Ja! Ik kijk er naar uit. Net zoals ik uitkijk naar jouw volgende brief.

Nog een fijne vakantie. ik zie af en toe wat beelden voorbij komen en volgens mij kom je de dagen wel door daar in Portugal. Hoe is sfeer daar trouwens, na de uitschakeling van Portugal gisteravond?

Met roodgele groet,

Niet te Kraken.

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles.

Author:
Stichting Niet te Kraken

één Reactie

  1. 8 juli 2018 at 12:14

    […] noemde de naam Keukenkampioencompetitie. Ben het helemaal met je eens om deze naam niet te gebruiken. Bekt toch helemaal niet lekker? Ik […]

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>