Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (6)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Lekker detoxen en geen bla, bla.

Hoi Buitenkantjelinks,

Nou daar is ie dan. De beuker, boef en bulldozer waar je om vroeg. Thomas Verheydt. Ik kan mij wel wat beelden van hem herinneren vanuit zijn MVV tijd en als ik de foto’s van hem zo zie kan ik niet anders concluderen dan dat er wel wat staat. Poeh, indrukwekkend. Als mandekker wordt je niet vrolijk van zo’n type lijkt mij. Als wij vroeger tegen W.W.V. of IJsselstreek speelden had je als voorstopper ook vaak zo’n tegenstander. Daar keek je wel tegenop en stiekem probeerde je toch de duels te ontwijken. Ik tenminste wel. Dan was je blij als je na afloop ongeschonden de derde helft kon meemaken. Ik hoop dat hij vrijdag al inzetbaar is tegen Excelsior. Ik ben echt benieuwd.

Ik was afgelopen vrijdag bij de presentatie van de selectie bij onze sponsor Thermen Bussloo. Ik zat er om 8:00 uur al aan een uitgebreid ontbijt. Prima voor elkaar daar. Indrukwekkend groot complex. Ik zou er alleen zelf nooit vrijwillig naar toe gaan, zo’n wellness centrum. Niets voor mij. Toen ik naar huis ging zag ik een man en vrouw lopen in een zelfde badjas en met blote voeten in stoffen badslippers. Vrouw blij en fier voorop lopend en haar man er achteraan, met zijn hoofd naar beneden. Ik voelde met hem mee. Ik had de neiging om mijn arm om hem heen te slaan en hem mee te nemen naar de dichtstbijzijnde snackbar. Even bij laten komen.

Maar dat is iets persoonlijks. Blijkbaar zijn er genoeg mensen die wel graag vrijwillig een "detox & yoga retreat' willen ondergaan of in 'dromedarium' (het bestaat écht) helemaal zen willen worden, want het was er afgeladen vol en eerlijk is eerlijk het zag er allemaal prachtig uit. Ieder zijn of haar ding.

Ze hadden de selectiespelers plaats laten nemen tussen de sponsoren. Prima idee. Zo hadden wij het genoegen om aan tafel te zitten met Sam Beukema. Aardige gast. Hij zat naast mijn vader en hij greep deze kans aan om samen met Sam het afgelopen seizoen te evalueren en zijn persoonlijke verbeterpunten door te nemen. Dit laatste deed hij in het verleden ook regelmatig met mij. Ik hoop dat hij er nu meer succes mee heeft. Als Sam komend seizoen een basisplaats veroverd kunnen er conclusies getrokken worden.

Verder werden alle nieuwelingen voorgesteld en was iedereen positief. De neuzen stonden dezelfde kant op en de blikken waren naar voren gericht. 'Het wordt een mooi seizoen'. Wat mij wel opviel is dat de naam ‘Edwin Lugt’ geen één keer genoemd werd. Een kort dankwoord voor zijn vele jaren onbezoldigde inzet was wel op zijn plaats geweest, maar wellicht is daar nog een ander moment voor gereserveerd.

Stegeman maakte een prima indruk. Toen hij naar voren werd gehaald voor een interview waren zijn eerste woorden: “Hou het kort, want we moeten over een half uurtje al trainen.” Verder geen bla, bla-verhaal maar gewoon kort en krachtig. Een man naar mijn hart. Verder zei hij dat hij een hekel had aan spelers die hun talenten niet optimaal benutten en er niet alles voor over hebben om alles uit hun carrière te halen. Helemaal mee eens.

Gisteren tijdens de open dag heb ik trouwens geen burgemeester gezien. Ten minste niet dat ik weet. Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe de beste man er uit ziet of zou hij zijn ambtsketting om hebben als hij naar Go Ahead Eagles gaat? Ik denk dat hij de eerste thuiswedstrijd wel op de hoofdtribune zit en fanatiek meedoet als ‘ga staan als je voor Eagles bent’ wordt gezongen en dan trots om zich heen gaat kijken en daarna op social media aangeeft dat de supporters geweldig zijn en het stadion prachtig. En dan is er geen woord aan gelogen natuurlijk.

Ik heb gisteren wel veel andere mensen gesproken. Tijdens zo’n open dag merk je weer hoe Kowet leeft onder de Deventenaren. Bijzonder om weer te ervaren. Zo sprak ik onder andere met Henk de Haan. Ken je die nog? De man die als enige mee ging naar Ferencvaros? Hij gaat nog steeds gebukt onder zijn landelijke bekendheid, zegt hij. Na zijn vele interviews en televisieoptreden bij Jinek, waar hij met een privé-taxi naar toe werd gebracht, wordt hij nog steeds herkend. Gelukkig neemt het nu wat af en kan hij weer gewoon over straat. Laatst won hij weer een prijsvraag, vertelde hij. Hij had deze liever niet gewonnen, omdat hij bang was dat alles weer opnieuw zou beginnen. Ook sprak ik even met onze nieuwe directeur, van Dop. Komt mij over als een sympathieke man, die er oprecht zin in heeft om er iets moois van te maken. Aan zijn ervaring zal het in ieder geval niet liggen.

Vrijdag maak ik mijn debuut dit seizoen als toeschouwer. Hopelijk is het dan nog steeds mooi weer en kunnen we genieten van een mooie pot voetbal tegen een gelijkwaardige tegenstander. Het lijkt er op dat het basisteam er nu al zo’n beetje staat. Stegeman heeft dan nog ruim een maand de tijd om er wat moois van te kneden en dat is eigenlijk best uitzonderlijk. Ik kan niet wachten.

Met roodgele groet,

Niet te Kraken.

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>