Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (8)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Verhitte vrouwen en zwemmen met Stegeman

Hoi Buitenkantjelinks,

Is het aan de andere kant van de IJssel net zo warm als hier? Ik was afgelopen weekend nog in het Worpplantsoen bij een één of ander hipster-foodfestival. Bleek het daar geregend te hebben, terwijl aan deze kant al weken geen druppeltje vocht is gevallen. Blijkbaar een plaatselijke regenbui. 

Afgelopen vrijdag in Terwolde was het ook al zo warm. Ik heb tegen Excelsior een leuke pot voetbal gezien ondanks dat er niet gescoord werd. Vergeleken met vorig seizoen wordt er lekker fel gespeeld en vooral vooruit gevoetbald. Wat een verademing. Duidelijk een zichtbare hand van Stegeman en consorten. Nu nog iemand die de ballen in het mandje legt en dan staat het team er al aardig.

Nog even afwachten hoe Verheijdt het gaat doen, maar ook Maarten Pouwels schat ik in als een blijvertje. Hopelijk doen beiden de volgende keer mee. Navratil beviel mij ook. Aardige gast ook volgens mij.

Tijdens de wedstrijd van afgelopen vrijdag hoorde ik een hijgerige vrouwenstem achter mij zeggen dat Navratil écht lekker is. “Vooral als hij lacht, dan smelt ik gewoon”, zei ze giechelend. Toen ik omkeek zag ik tot mijn verbazing geen pubermeisje, maar een verhitte vrouw van in de veertig.  Helaas voor deze mevrouw is, volgens social media, Navratil al voorzien en gezien deze foto denk ik dat het voor haar voorlopig bij dagdromen blijft.

Onze andere flankspeler, Andrade, viel mij ook op, maar niet zozeer om zijn voetbalkwaliteiten. Hij was de hele wedstrijd bezig om zijn broekspijpen omhoog te trekken. Ik weet niet wat de achterliggende gedachten hier van is, maar ik zag het Christiano Ronaldo ook vaak doen tijdens het W.K. Misschien dat jij mij dit kan uitleggen? Het lijkt mij vooral vermoeiend en afleidend, misschien kan hij de volgende wedstrijd in een speedo gaan voetballen. Scheelt een hoop getrek. Van de Venne kan, denk ik, wel eens een nieuwe cultheld worden en ook Bliek heeft een manier van spelen dat het Deventer-publiek wel aanspreekt.

Het is op dit moment allemaal wel erg positief rondom ons clubje hè? Toch knap hoe dat 180 graden is gedraaid na het zeur- en klaagseizoen van vorig jaar waarin niets goed leek te gaan. Ik word er wel een beetje ongemakkelijk van, van zoveel positivisme. Ben het niet meer gewend. Past ook helemaal niet bij onze club.  Als ‘we’ nu maar niet gaan denken dat we er al zijn. Hopelijk kan Stegeman de boel nog even flink op scherp zetten de komende weken. Even een klein relletje creëren of zoiets, maar dat is hem wel toe te vertrouwen denk ik.

Ik schat John Stegeman, zoals jij aangaf in je vorige brief, ook wel in als een fervent BBQ-er. Iemand die er de tijd voor neemt en zelf het vlees marineert in een stoer leren schort met de tekst “BBQ-king” erop gedrukt en vervolgens de BBQ aansteekt op een traditionele manier. Zonder aanmaakblokjes, die zijn voor beginnelingen. Mevrouw Stegeman maakt ondertussen een lekkere frisse salade en zorgt voor de sausjes en de drankjes, terwijl John in zijn eentje bij de BBQ blijft en het vlees heel secuur braadt en tussendoor insmeert met een kwastje.

Ik zie wel vaker mannen zo gepassioneerd BBQ-en, dezelfde mannen die normaal gesproken geen stap in de keuken zetten. Maar zodra de BBQ brandt zijn ze niet meer te houden. Zelf heb ik thuis geen BBQ. Ik vind het maar een gedoe. Een dagtaak voor een paar stukjes vlees, terwijl je die ook gewoon binnen een halfuurtje kunt laten thuisbezorgen. En vaak is het dan nog lekkerder ook. Bij iemand anders BBQ-en heb ik geen bezwaar tegen, trouwens. Bij John ben ik er daarom graag een keer bij. Zo’n avondvullende BBQ geeft wel de ruimte om, onder het genot van een alcoholische versnapering, uitgebreid over voetbal te filosoferen en daar hou ik dan wel weer van. Misschien nodigt hij ons samen wel een keer uit bij hem in Epe. Hopelijk heeft hij ook een zwembad in de tuin, dat zou helemaal perfect zijn met dit weer.

Tot de volgende roodgele brief,

Niet te Kraken

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>