Roodgele brieven seizoen 2018/2019 (62)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Sorry

Hoi Buitenkantjelinks,

Het is de hoogste tijd voor een nieuwe roodgele brief. Zeker nu het lijkt alsof heel voetballend Nederland alleen nog maar over Ajax praat, wordt het tijd om de hoofdzaken even van de bijzaken te scheiden.

Kowet dus. Het was niet best hè afgelopen vrijdag? Het lijkt er op dat als het resultaat even van minder belang is, de scherpte en de wil om te winnen als sneeuw voor de zon verdwijnt bij de spelers. Het waren ook niet één of twee spelers die niet thuis gaven, maar het hele team. Collectief falen noemen ze dat dan. Nee, de laatste thuiswedstrijd in de competitie was geen feestje voor de supporters. Er is nog werk aan de winkel voor Stegeman en consorten.

Nog bedankt trouwens, voor de foto die je mij stuurde van het doek op de hoofdtribune. Wat vond je daar van? Blijkbaar waren er wat sponsoren die een ludieke actie hadden bedacht tijdens een buitenlands businesstripje. Ik zie wel voor me hoe zoiets ontstaat. Na een diner met net iets te veel wijn wordt nog even nagedronken in de lobby en dan ontstaan vaak grootse plannen. De een bedenkt iets, de ander doet er, vol bravoure, nog een schepje bovenop en de volgende ochtend word je met hoofdpijn wakker en heb je iets toegezegd waar je achteraf misschien minder enthousiast over bent, maar je kunt niet meer terug.

Zo zat ik dus vlak voor aanvang van de wedstrijd onder een mega groot doek met daarop de tekst “Sorry dat wij zo saai zijn! maar samen zijn wij Eagles till I die”.

Ik heb er lang over nagedacht, maar ik vind het maar een vreemde tekst. Ten eerste rijmt het niet. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het woordje 'saai' rijmt op 'till I die'. Dat vind ik dan een gemiste kans. Verder begrijp ik het woordje 'sorry' niet en de uitroepteken achter de eerste zin vind ik ook wat overdreven. Wat heeft degene die deze tekst heeft bedacht nou hiermee willen zeggen en waarom spreekt hij namens een hele tribune? Maar vooral, waarom zou ik sorry moeten zeggen en tegen wie? Erg verwarrend allemaal.

Iedereen snapt volgens mij wel dat de hoofdtribune geen sfeertribune is. Een hoofdtribunesupporter gaat daar niet zitten om de hele wedstrijd te gaan schreeuwen, staan, springen of om met bier te gooien. Daar zijn andere tribunes voor en laten we dat ook vooral zo houden. Probeer ook alsjeblieft geen gemaakte sfeer te creëren op de hoofdtribune. Daar wordt niemand vrolijk van. Ik in ieder geval niet. Dan moet ik gelijk aan klappertjes, ratels, de wave en meer van dat soort carnavaleske toestanden denken. Daar zit toch ook niemand op te wachten? Dus laat de hoofdtribune vooral lekker ‘saai’ zijn en de mensen op de sfeertribunes lekker los gaan, daar hoeft volgens mij niemand sorry voor te zeggen. Ieder zijn eigen voorkeur. De laatste zin op het doek snap ik trouwens wel, daar sta ik volledig achter.

Vrijdag nog één wedstrijdje, tegen Den Bosch. Jammer dat deze niet zo belangrijk wordt als dat ik een paar maanden geleden gehoopt had. Toen had ik nog de stille hoop dat het een beslissende wedstrijd zou worden om het kampioenschap, de ultieme ontknoping, maar dat was misschien ook wel te mooi om waar te zijn. Nu gaat het er alleen nog maar om wie de komende tegenstander wordt in de 2e rond van de play-offs en eigenlijk heb ik geen echte voorkeur, hoewel ik Kowet - Sparta altijd wel een mooi affiche vindt. Mijn enige echte voorkeur is dat we beginnen met een uitwedstrijd.

De wedstrijddagen en vooral de aanvangstijden van de play-offs, die nu eindelijk zijn vrijgegeven door de KNVB, wordt 'planningstechnisch' nog wel een uitdaging. Vooral de wedstrijd op zondag om 12:15 uur brengt menig amateurvoetballer in de problemen. Dan wordt je gedwongen om een keuze te maken tussen je eigen elftal of dat van Kowet. Dan komt de ware aard boven. Ondanks dat ik een echte Kowet-supporter ben zal ik in dit geval zonder twijfel kiezen voor mijn eigen elftal. Niet omdat ik onmisbaar ben voor ons elftal, maar vooral omdat we nog kampioen kunnen worden en dat zou, eerlijk gezegd, een groter wonder zijn dan dat Ajax de Champions-league wint. Dat zou ik voor geen goud willen missen.

Maar goed, het duurt allemaal nog even. Nog een paar wedstrijdjes knallen en je kunt zomaar promoveren. We hebben al vaker bewezen dat er extra krachten loskomen in de Adelaarshorst tijdens de play-offs. Ik zie dat nu ook zomaar gebeuren. In een kolkende Horst (om er maar eens een cliché in te gooien) staan we voor aanvang al met 1-0 voor. Daar zorgen de supporters wel voor, op welke tribune ze ook zitten. Een ieder op zijn eigen manier. Clubmensen met een groot roodgeel hart zitten namelijk op alle tribunes. De een alleen wat saaier dan de andere.

Sorry ;),

Niet te Kraken.

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>