Roodgele brief (72)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Nog een paar uurtjes.

Hoi Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Ik dacht, ik gooi er nog maar even een brief uit zo vlak voor de wedstrijd der wedstrijden. De spanning een beetje van mij af schrijven, want ondanks alle randzaken die de overhand dreigen te gaan nemen ben ik toch vooral met onze wedstrijd van vanavond bezig. Maar je kunt er helaas niet omheen, om alles wat er gisteren is gebeurd. Wat een vreselijke timing om dit juist nu openbaar te maken.

Het is allemaal verschrikkelijk natuurlijk voor onze Oosterburen, maar wees eerlijk ze hebben er ook een gigantische puinhoop van gemaakt. De verplichte degradatie naar de Jupilerleague als straf is, als je het nuchter bekijkt, eigenlijk nog een meevaller. Jarenlang de boel belazeren, je niet aan de regels houden, miljoenen schuld, criminele praktijken en blijkbaar komen er dagelijks nog meer lijken uit de kast. Ze mogen hun handen dichtknijpen, dat ze hun licentie nog hebben behouden. Het jammerlijke aan deze maatregel is wel dat er nu vooral mensen gestraft worden die er niets aan kunnen doen. De hondstrouwe supporters. Met hun heb ik te doen, niet met de Munstermannen en consorten.

Het meest krankzinnige van het geheel is natuurlijk dat dit naar buiten wordt gebracht precies een dag voordat de play-offs finales worden gespeeld. Er zal vast een gedachte achter zitten maar dit werpt, of je nou wil of niet, een donkere schaduw op de twee mooiste wedstrijden van het jaar. Wedstrijden waar clubs als GA Eagles en NAC al tijden naar uit kijken. Waar ze het hele seizoen voor gestreden hebben. Nadat eerder de tweestrijd tussen aartsrivalen NAC en Willem II al de nek werd om gedraaid door geen uit-publiek toe te laten, blijkt nu ook nog eens dat Willem II helemaal niet kan degraderen. We moesten een paar weken geleden hard lachen om de soap van de Belgen bij het kampioenschap van de 2e divisie. Nu is Nederland het lachertje van Europa. Leg dit maar eens uit. Ik snap er zelf al helemaal niets meer van. 

Conclusie van dit alles is dat er maar één remedie is om hier zo snel mogelijk vanaf te zijn en dat is twee keer winnen van de Graafschap. Simpel zat. Want we kunnen nu wel concluderen dat je zo snel mogelijk in de eredivisie moet zien te komen. De Jupilerleague wordt steeds meer een vergaarbak van beloftenteams, kunstgras en nietszeggende clubjes zonder trouwe aanhang. Een enkele uitzondering daargelaten. 

Veronderstel dat wij promoveren, dan kan dat ook nog wel eens zakelijke voordelen hebben voor de club. Geen Twente en de Graafschap in de eredivisie betekent dat de commerciële afdeling het cirkeltje rondom potentiële seizoenkaarthouders en sponsoren wel eens flink groter kan gaan maken. Gebieden voorbij Zutphen en Holten worden dan ook ineens interessant. En wat te denken van talentvolle spelertjes uit de Deventer regio die jaren geleden naar Twente zijn 'ontvoert', die kunnen nu allemaal weer mooi terug naar hun eigen geboorte grond. 

Maar goed, het belang van de wedstrijd tegen de Graafschap wordt er eigenlijk alleen maar groter van. Het stadion zit helemaal vol begreep ik. Zelfs de hoofdtribune is uitverkocht. Dat wordt dringen geblazen in de rust om op tijd een biertje te halen. Ik heb nog een hele stapel Boode-consumptiebonnen over die volgend jaar niet meer te gebruiken zijn, dus dat wordt nog een uitdaging om die op te maken. 

De Stentor spreekt al van een feest op de Brink aanstaande maandag. Ik durf er nog niet aan te denken, maar had eerder gehoopt op een groot scherm op zondag op de Brink. Dan kan het feest er gelijk achteraan. Wat denk jij? Gaan we het redden? Het moet gewoon, we zijn zo dichtbij. Dit mogen we niet meer laten gaan. Weg uit de Jupilerleague! 

Poeh, wat een spanning. Ik voorspel een 2-0 overwinning in een waanzinnige sfeer. 2x van Ewijk. Nog een paar uurtjes.... 

Tot de volgende brief,

Niet te Kraken.

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles 

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een reactie

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>