Roodgele brieven (16)

Categorieën:Blogs
St. Niet te Kraken

Genieten.

Hoi Buitenkantjelinks,

Bedankt voor je brief.

Zo, dat was genieten afgelopen zondag. Of niet? De spelers en trainer gaven het enige juiste antwoord op alle kritiek die ze kregen. Ik zag weer beleving, passie en strijd, drang naar voren én een scorende spits. Is die nederlaag tegen Jong PSV toch nog ergens goed  voor geweest. De criticasters onder ons zijn weer even voor een weekje stil. Zodra de supporters zich alleen druk maken over dat ze nat geworden zijn (omdat het regent) of omdat er enkele lege plekken waren op de hoofdtribune moet je dit eigenlijk vertalen in een compliment naar de selectie. Daar viel dit keer weinig op aan te merken.

Ik zag het allemaal,  hoog en droog, vanaf een heerlijk zittende nieuwe stoel met een prachtig uitzicht op een overvolle 'nieuwe-tribune-die-nog steeds-geen-naam-heeft'. Indrukwekkend. Jij vertelde trouwens in jouw brief dat je een nieuwe buurman had. Bij ons is ook het nodige veranderd en dat is wel even wennen. Zo is mijn vaste voorbuurman van de afgelopen seizoenen getransfereerd naar de nieuwe toplounge. De zaken gingen klaarblijkelijk goed. Hij mag nu op een zwarte stoel zitten, met clublogo. En hij mag zijn pilsje in de rust opdrinken in een exclusief afgeschermd gedeelte van de businesslounge. Toen ik daar uit nieuwsgierigheid even een kijkje wilde nemen voor de wedstrijd werd ik letterlijk op mijn vingers getikt. ‘U heeft geen bandje’, zei een strenge mevrouw. Mijn oude buurman zwaaide ondertussen trots naar mij. Met bandje. Tijdens de wedstrijd zocht hij nog even oogcontact. Ik keek met hangende mondhoeken terug en knikte daarna naar zijn oude, nu lege, stekkie. Het juicht net wat anders als er niemand voor je zit. Iemand die zich elke wedstrijd even een paar keer omdraait en zijn duim omhoog steekt als het goed gaat met ons 'kluppie'. Je bouwt toch een band op als je al een paar seizoenen samen vloekt en juicht. Hopelijk komt er na de belactie van Kenny en Randy komende thuiswedstrijd nog een nieuwe voorbuurman. 

Zag jij trouwens ook hoe het publiek zondag opveerde toen Dzepar er in kwam. Ik zag zelfs een volwassen man luid joelend een staande ovatie geven. Het Go-Ahead publiek heeft er wel kijk op hè? Die jongen moet je toch gewoon altijd laten starten? Daar ga je voor naar het stadion. Wat nou te jong? Hij is 19. Bij Ajax zou hij een van de routiniers zijn.

Ik kreeg afgelopen week trouwens een rondleiding door de in aanbouw zijnde nieuwe supportershome. Tjonge, dat wordt echt schitterend. Ik durf wel te beweren dat wij straks het mooiste supportershome van Nederland hebben. En dat zeg ik niet alleen omdat er een schitterende vitrine langs de wand komt van 6 meter lang die wij (Niet te Kraken) mogen gaan vullen. Als alles over een paar weken helemaal ingericht is, kijk je je ogen uit.

Ik vertelde je eerder over ons Niet te Kraken-boek. Deze is vandaag naar de drukker gegaan, vanaf 1 september start de voorinschrijving en vanaf 29 september de verkoop. Valt toch nog wel tegen zo'n boekje schrijven, maar dat hoef ik jouw niet uit te leggen. Wij hebben er al met al heel veel tijd (en clubliefde) ingestopt en dat is, al zeg ik het zelf, te zien aan het eindresultaat en daar zij wij ontzettend trots op. 

Maar goed. Genoeg reclame. Maandag Den Bosch uit en daarna de kraker tegen koploper Achilles. Als we twee keer winnen staan we er weer prima voor. Voor de eerstkomende Matchday kreeg ik de opdracht om iets te schrijven over de historie tussen GAE en Achilles. Dus als je een lege pagina ziet dan weet je hoe dat komt.

Tot later!

Niet te Kraken.

 

In ‘Roodgele Brieven’ gaan bloggers Niet te Kraken en Buitenkantje Links in op de laatste ontwikkelingen rondom Go Ahead Eagles

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>