Roodgele brieven 2018/2019 (36)

Categorieën:brieven
St. Niet te Kraken

Home alone of All you need

Dag Buitenkantjelinks,

Zo. De laatste werkdag van 2018 zit er al weer bijna op. Dat geeft toch altijd wel een speciaal gevoel en of je nou wil of niet, dan ga je automatisch even terugblikken.

2018 heeft het uiterste gevergd van de trouwe Kowet-supporter. Vele emoties zijn de revue gepasseerd. Van teleurstelling, woede, moedeloosheid en ergernis sloeg het langzaam over naar hoop, vertrouwen en af en toe zelfs euforie. Allemaal emoties die een doorsnee Go-Ahead supporter niet vreemd zijn, alleen allemaal in één jaar tijd is zelfs voor een Kowet-supporter wel erg veel. Het was in ieder geval geen saai jaar en 2018 eindigt met een positief gevoel. Zeker na het vertoonde spel tegen Den Bosch. Het lijkt bijna wel een kerstverhaal.

We zijn van ver gekomen, maar staan er nu prima voor en dat is een groot compliment waard. Maar wie moet je het compliment geven? Hans de Vroome, Paul Bosvelt, John Stegeman, Marco Heering, de spelers, het publiek? Wat mij betreft verdienen ze allemaal een groot compliment, maar voor mij zijn John Stegeman en Marco Heering dé Eagles van het jaar. Een ideaal koppel. Een schot in de roos. Complementair aan elkaar en beiden passen perfect bij Go-Ahead. 'Fits like a glove' zouden ze aan de andere kant van de Noordzee zeggen. Zij zijn voor mij hét gezicht van het nieuwe Go-Ahead. Hopelijk blijven ze nog een paar seizoenen en kan de ingezette weg doorgezet worden, zodat we over een paar seizoenen een stabiele eredivisieclub zijn.

Heb jij nog speciale plannen met Kerst? Is het gourmetstel al afgestoft en wist je al dat Home Alone dit jaar op SBS6 wordt uitgezonden? Of ben je meer een All you need-kijker? Bij ons is kerstavond en eerste kerstdag vooral gevuld met onbeperkt en avondvullend eten en drinken, maar zelf kijk ik vooral uit naar tweede kerstdag. Dat is zonder twijfel mijn favoriete kerstdag. Na twee dagen non-stop gezellig doen en jezelf volproppen is tweede kerstdag bij ons traditioneel uitbuik-dag. Dan doen we voornamelijk vooral niets, behalve met de joggingbroek aan op de bank liggen en de restantjes van de dag er voor naar binnen werken. Een ideaal moment om het dikke Kowet-boek eens grondig door te nemen, want (zoals jij ook al aangaf) valt het niet mee om een 5 kilo zwaar boek te lezen. Ik had hem laatst 10 minuten op schoot en toen moest ik hem snel wegleggen omdat ik geen gevoeld meer in mijn benen had.

Ik denk dat alle Go-ahead spelers en staf een leuke en vooral onbezorgde kerst tegemoet gaan. Niets aan het handje. Maximaal gepresteerd en uitstekende vooruitzichten. De komende dagen nog even een nieuwe linksbuiten halen en we zijn klaar voor de promotiestrijd. Zo’n 40km noordelijker zal het een stuk minder ontspannen zijn. Johnny Van ’t Schip werd, ondanks het vertrouwen, 'in goed overleg' het zinkende schip afgestuurd. Jaap Stam schijnt zijn PEC trainingspak al weer uit de mottenballen te hebben gehaald. Ik denk dat de opleving van vorig seizoen in Zwolle vooral te danken was aan Dwight Lodeweges die daar toen als assistent zat. Nadat hij wegging hebben ze geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld. Nu Dwight bij Oranje zit, loopt het daar in eens ook weer als een trein. Dat kan geen toeval zijn. Ik vind Jaap Stam trouwens niet echt het type om een noodlijdend elftal onder zijn hoede te nemen. Ik vind het überhaupt geen trainerstype, maar dat is gelukkig niet ons probleem. Toch hoop ik dat PEC niet degradeert. Ik ben wel weer toe aan een ouderwetse IJsselderby met alles er op en er aan. Want als wij promoveren dan ontlopen we elkaar volgend seizoen alweer, dat zou zonde zijn.

Maar goed. Eerst vrijdagavond nog even RKC uit. Nog één keer opladen, de kop erbij en de laatste drie puntjes van dit jaar binnen slepen. Dan hebben we al met al gewoon een prima jaar achter de rug.

Ik wens jou, en alle meelezende volgers, prettige kerstdagen toe. Op naar een succesvol 2019.

Groeten,

Niettekraken.

Roodgele brieven worden geschreven door Robert Bugter (Buitenkantje Links) en Edgar Overmeen (Niet te Kraken). Zij gaan in op de laatste ontwikkelingen bij Go Ahead Eagles. 

Eerder verschenen brieven zijn hier terug te lezen.

Author:
Stichting Niet te Kraken

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>