Wim Roetert. Eenmalig international.

Categorieën:Historie
St. Niet te Kraken

Wim Roetert was eind jaren ’10 en begin jaren ’20 een vaste kracht voor Go-Ahead. Alleen al vanwege zijn beslissende doelpunt in verlenging tegen Blauw-Wit in 1922 waardoor Go-Ahead landskampioen werd, werd hij onsterfelijk. De geboren Diepenvener hield er naast zijn voetbalcarrière ook een zakelijke carrière op na. Hij had een bekende winkel aan de Grote Overstraat 51. Een Radio-Rijwiel-Sportzaak noemde hij het zelf. Saillant detail is dat naast zijn winkel de drogisterij van van Gerrevink was gevestigd. Een winkel die gerund werd door de vice voorzitter van de K.N.V.B., de heer Coldeweij. Tevens was Coldeweij lid van de elftal-keuze-commissie van het Nederlands Elftal en was hij een graag geziene gast bij Go-Ahead vanwege zijn invloedrijke nevenfuncties.

Roetert-nedXI-3

Aan het einde van zijn carrière, op 31 jarige leeftijd, werd Roetert tot ieders verrassing opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Ondanks dat hij deze wedstrijd tegen Frankrijk tweemaal scoorde (binnen 20 minuten) en Nederland won met 8-1 bleef het bij deze ene interland. Velen zagen het als een vriendendienst van ‘buurman Coldeweij’.

Roetert-nedXI

In 1927 vond er in de winkel van van Gerrevink een gruwelijk ongeval plaats waarbij een groot Go-Ahead talent, Pietje Remeijer, om het leven kwam. In een eerdere blog hebben wij hierover bericht.

Hieronder treft u een originele nota aan van Roetert. Het betreft de aankoop van één ‘Voetbal compleet, no. 4’ welke in 1930 geleverd is aan ‘Speeltuin Zandweert’.

foto4Author:
Stichting Niet te Kraken

één Reactie

  1. Christine Roetert
    Christine RoetertBeantwoorden
    22 februari 2016 at 08:55

    Heel erg leuk om dit over onze opa te lezen. Zelf was ik nog maar 3 jaar toen hij overleed. Ik heb hem dus nooit goed gekend. Dat is en blijft een gemis. Dank u wel voor dit leuke artikel.

Geef een antwoord

Naam*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>